Uunisepät - Laatua siellä missä se ratkaisee


Olen sellainen ihminen, joka kiinnittää huomiota pieniinkin asioihin enkä koskaan halua maksaa senttiäkään ylimääräistä mistään. Asiat joita arvioin pohtiessani tuotteen laatua ovat materiaalit ja suunnittelu. Tämä pätee mm. takkoihin, elektroniikkaan ja takkoihin.

Jokainen tietää kuinka hyvin suunniteltu auto käyttäytyy verrattuna moniin aasialaisiin halpis-ajokkeihin - ei millään pahalla. Autot, kuten Bugatti ja McLaren ovat suunniteltu täydellisyyttä hipoviksi ja toimivat kuin unelma. Mutta niiden hinta on toisaalta normaalille kuolevaiselle täysin saavuttamattomissa, puhumattakaan ylläpitokustannuksista.

Suunnittelulla on merkitystä myös elektroniikassa. Jos ostat älypuhelimen jostain torilta Kiinasta, se ei kestä vuosia ja siinä ei varmasti ole mitään takuuta. Myös puhelimessa käytetyt osat ovat heikkoa laatua, joten nekään eivät kestä kovin pitkään.  Tunnetuilla älypuhelinmerkeillä sen sijaan laatu on kunnossa ja osat ovat ensiluokkaisia. Ja jos joku sattuukin hajoamaan, takuu yleensä hoitaa asian kuntoon.

Yllättävää kyllä, suunnittelulla ja tekniikalla on väliä myös takkojen kanssa. Tulisijat joiden suunnitteluun on käytetty aikaa, eivät ole pelkkään lyhytaikaiseen lämmitykseen, vaan myös lämmön varaukseen ja sen tasaiseen luovuttamiseen tuntien kuluessa. Tämän kaiken opin kun ostin Uunisepiltä takkani. Uunisepät on suomalainen takkavalmistaja, joka todella kiinnittää huomiota suunnitteluun. Sillä on huomattavan paljon väliä onko takka varaava vai ei. Olen huomannut Uuniseppien takan säästävän huomattavia summia rahaa, ja hyvin suunniteltuna se käsittelee myös savukaasut turvallisesti.

Olen nyt tutkinut paljon hinta / hyöty – suhteita ja voin sanoa, että hyvin suunniteltu ja hyvistä materiaaleista valmistettu tuote on lähes poikkeuksetta joka sentin arvoinen.