Sijoita kotiisi - vaikka Uuniseppien takka

Nykypäivänä ei ole tapana elää yhdessä kodissa vuosikymmenten ajan tekemättä ollenkaan remonttia. Tänä päivänä remontit ovat yleisiä ja näin koti pidetään ajan tasalla. Eihän sitä tiedä vaikka haluaisit jonain päivänä myydä talosi, ja jos olet pitänyt sen kunnossa ja nykyaikaisena, sinun ei tarvitse ennen myyntiä tehdä suuria korjauksia. Uudenaikaisella talolla on tietysti myös paljon suurempi markkina-arvo. Itse tajusin tämän vasta kun perheeseeni tuli kolmas lapsi, ja silloisesta talosta tuli aivan liian pieni meille. Alettuamme myymään sitä, ihmettelimme tarjoushintoja, koska samanlainen talo naapurustossa tuntui olevan 20% arvokkaampi. Siinä vaiheessa tajusin käytyäni tässä talossa, että talon pitäminen siistissä kunnossa ja uudenaikaisena todella kannattaa. No kuinka sitten voi nostaa asunnon arvoa? Arvoa nostavia asioita on itse asiassa muutamia.

Ensinnäkin, laita uusi kerros maalia seiniin. Maalaaminen muutaman vuoden välein pitää talosi yleistunnelman raikkaana. Maalit eivät ole kovinkaan kalliita ja itse maalausprosessi voi olla hyvällä porukalla jopa ihan hauskaa.

Toisekseen, mieti hetki kriittisesti kotisi tekstiileitä. Mitkä vaativat ehostusta ja mitkä pitäisi heittää kokonaan pois? Tekstiilit ovat usein tärkeitä, kun haetaan “myytävän näköistä” kotia.

Kolmanneksi, kunnollinen ja laadukas tulisija nostaa aina arvoa ylöspäin. Kun olimmem myymässä edellistä taloamme, päätimme korvata vanhan takan uudella kunnollisella. Vanha takka ei enää näyttänyt kovinkaan hyvältä, ja toiminnassakin oli vikaa. Se oli valittu ja asennettu melkoisella kiireellä. Nyt päätimme kääntyä Turun Uuniseppien puoleen. Se on kotimainen, laadukas valmistaja jolla tiedetään olevan myös hyvä asiakaspalvelu – ja sitä se todella olikin. Toisin kuin monien muiden remonttimiesten kanssa, Uuniseppien asiantuntijoiden kanssa oli oikeasti mukava tehdä töitä, sillä heidän lupaukset ja aikataulut pitivät. Uunisepiltä löytyi myös se juuri oikea tulisija, joka sopi huoneeseen.

Kotiin kannattaa siis joka tapauksessa panostaa, päätit sitten pitää tai myydä sen.