Ystävänpäivän suunnittelu


Vielä ei ole joulun ja uudenvuoden juhlistakaan pitkää aikaa, mutta en malta olla miettimättä ja suunnittelematta seuraavaa suurta juhlaamme, ystävänpäivää. Myönnettäköön, että olen toivoton romantikko ja pidän siitä että ihmiset ympärilläni tuntevat itsensä rakastetuiksi. Ja täytyy myöntää, että haluan myös itse tulla hemmotelluksi. Olen aiempina ystävänpäivinä tehnyt kaikenlaista; käynyt Pariisissa, ollut hirsimökillä Lapissa, kylpylässä, ravintoloissa jne… Muta en ole koskaan viettänyt koko ystävänpäivää kotona. Joten tämän vuoden ystävänpäivänä päätin keksiä jotain todella romanttista – kotona.

Päätettyäni viettää ystävänpäivän kotona sain oikeastaan pienen paniikkikohtauksen. Halusin vain niin kovasti järjestää mahtavan päivän. Heti ensimmäisenä menin internettiin ja hain tietoa hakusanoilla ”ystävänpäivä” ja ”koti”. Moni hakutuloksista oli itse asiassa todella hyviä tiedonlähteitä. Päätin järjestää romanttisen illallisen ja jälkiruuan takan ääressä. Mielestäni se olisi todella romanttista ja vähän hyvällä tavalla erikoistakin.

Aloin kasata listaa asioista, joita tarvitsisin iltaa varten. Tämä helpottaisi saamaan kaiken valmiiksi ajoissa. Kun tarkastin takan edustaa tajusin että olisi vähän vaarallista syödä niin lähellä tulisijaa, jossa ei ollut ollenkaan kipinäverkkoa suojana, vaikkakin olisi mukava pitää takan ovet avoinna. Mietin asiaa hetken ja päätin soittaa Uunisepille, firmalle josta seitsemän vuotta sitten ostimme takkamme. Selitin ongelmani puheluun vastanneelle rouvalle, joka neuvoi, että tulisin käymään paikan päällä ja ostaisin eräänlaisen kipinäverhon.

On todellakin mukava saada kunnon asiakaspalvelua kun sitä tarvitsee eniten. Nyt täytyy enää rentoutua ja varmistaa, että kaapeista löytyy tarpeeksi kuohuviiniä ja suklaata.