Takka siellä missä sillä merkitystä


Kun olet päättänyt hankkia tulisijan, seuraavan päätöksen pitäisi olla sen sijoituspaikka. Useimmat valitsevat olohuoneen, ja se onkin looginen ja hyvä paikka takalle. Takan paikan määrää usein sen käyttökohde. Olohuoneessa takka tuo mukavaa ilmapiiriä ja toimii myös sisustuselementtinä. Se myös pitää huoneen lämpimänä useimmissa tilanteissa.  Mutta onko olemassa muita loogisia paikkoja tulisijalle?

Uusimmat takkatrendit ovat olleet melko vaihtelevia. Suunnittelijat ja myös tavalliset tallaajat ovat alkanet miettiä uusia käyttötarkoituksia takalle.  Yksi ratkaisu, josta pidän, on laittaa takka kylpyhuoneeseenn.  Kaikilla ei tietenkään ole isoja kylpyhuoneita, mutta jos sinulla on, tai jos olet rakentamassa uutta taloa, kannattaa ehdottomasti miettiä asiaa. Takka kylpyhuoneessa on tietysti romanttinen, mutta myös käytännöllinen. Kaikilla meillähän meinaa tulla kylmä, kun nousemme kylvystä ja alamme kuivaamaan itseämme. Koko lämpimän kylvyn tuoma rentous on poissa vain sen takia, että sen jälkeen tuli kylmä. Mutta mietipä jos kylpyhuoneessasi olisikin takka. Voisit rauhassa katsella ja kuunnella räiskyvää tulta vaikka kylpyammeesta käsin. Melko mahtavaa.

Ja mitenkäs makuuhuone? Sanotaan, että on hyvä nukkua vähän kylmemmässä, mutta itse en halua palelluttaa varpaitani ja herätä kylmyyteen. Takka makuuhuoneessa on romanttinen ja tunnelmallinen, ja saa yölukemisenkin tuntumaan rentouttavammalta.  Ja samalla voi tietysti nauttia vaikka kupillisen kuumaa kaakaota.

Itse asennutin takan kylpyhuoneeseeni, ja onneksi valmistajalla, Uunisepillä, olikin tilanteeseen sopiva malli.  Olin myös tyytyväinen siihen, että Uunisepät sai kaiken valmiiksi vain parissa viikossa.

Kaiken kaikkiaan kannattaa varmistua siitä, että päätöksesi todella sopivat henkilökohtaisiin tarpeisiisi; älä laita takkaa olohuoneeseen vain sen takia, että se on tapana, tee se sen takia, että haluat sen sinne. Sama pätee myös moniin muihin päätöksiin. Olen tyytyväinen päätökseeni asentaa Uuniseppien takka kylpyhuoneeseen, ja toivon että myös sinä tulet olemaan tyytyväinen omaasi.