Hellitä hetkeksi


Kaikki me tarvitsemme toisinaan helpotusta ja rentoutumista. Ei ole aina helppoa lukea kehon ja mielen merkkejä, ja vain pysähtyä hetkeksi olemaan. On kuitenkin hyvä seisahtaa, ennen kuin todella alkaa hiipua. On olemassa monia eri tapoja ”ladata akut” ja saada tarvittava piristysruiske.

Ensimmäinen, ja valitettavasti kallein keino on mennä lomalle.  Tiedemiehet sanovat, että kestää kaksi viikkoa unohtaa työt ja alkaa nauttia vapaa-ajasta. Joten jos mahdollista, yritä pitää lomat kolmen viikon jaksoissa niin usein kuin voit. Tai yritä tietoisesti tehdä asioita joilla unohdat työt ja pidä matkapuhelin kiinni. Nauti vain auringosta, tai lumesta, äläkä tee minkäänlaisia suunnitelmia. Elä hetkessä.

Toinen keino on pitää parina iltana viikossa kännykkä ja tietokone kiinni ja nauttia muista asioista ympärilläsi. Joka sunnuntai laitan kaikki viestintävälineet kiinni, teen vähän hyvää välipalaa, otan lasin viiniä ja menen olohuoneeseen. Siellä laitan valot pois, sytytän muutaman kynttilän ja takan, istun takan ääreen ja avaan hyvän kirjan. Täytyy sanoa, että kun ostin takkani kotimaisilta Uunisepiltä, ostin sen vain sen takia, että olin mieltynyt Uuniseppien näyttävään ulkoasuun. Se sopi valkoisena ja sulavana täydellisesti olohuoneeseeni. Keskusteltuani Uuniseppien asiantuntijoiden kanssa tajusin kuitenkin, että se myös lämmittää taloani todella tehokkaasti.

Kolmas rentoutumiskeino on nauttia laatuajasta läheisten kanssa mahdollisimman tehokkaasti. Älä vastaile työpuheluihin tai sähköposteihin kun olet heidän kanssaan. Koita myös miettiä erilaisia tapahtumia tai tilaisuuksia, joissa olisi mukava viettää aikaa heidän kanssaan – se on todella sen arvoista.

Kaiken kaikkiaan on syytä vain erottaa työt ja sosiaaliset asiat toisistaan, ja elää hetkessä, nauttien kaikesta mitä eteen tulee.