Kevätkausi ja Uunisepät


Ensimmäiset lämpimät auringonsäteet lämmittävät maata ja saavat kaikki odottamaan innolla kesää. Näyttää todellakin siltä, että ihmiset ovat paljon iloisempia kesäaikaan, kuin talvella. Mieliala ei ole kuitenkaan ainoa asia, joka muuttuu kesän tullessa.  Ihmisen täytyy pohtia montaa eri asiaa kesän lähestyessä.

Meidän perheessämme on useita eri askareita, jotka pitää suorittaa ennen kesää. Näitä ovat esimerkiksi pyörien korjaaminen, puutarhakalusteiden kokoaminen, kukkien istuttaminen, ikkunoiden peseminen, talvivaatteiden varastoiminen ja niin edelleen. Kaikilla perheessämme on oma tehtävänsä, jopa pienimmäisillä, sillä on tärkeää että kaikki tuntevat itsensä tärkeiksi. Kaikista tehtävistä huolimatta, käyttäytymisessämme tapahtuu muutoksia. Talviaikaan vietämme paljon aikaa kotona, varsinkin tänä talvena. Suuri syy tähän oli se, että hankimme Uunisepiltä takan. Tulisijasta tuli näin eräänlainen kotimme sydän, paikka jonne kaikki kerääntyivät viettämään aikaa. Minulle Uuniseppien takka oli myös sisustuselementti, ja muut eivät malta olla ylistämättä Uuniseppien tekniikkaa, jonka ansiosita lämmityskustannuksemme vähenivät 30%:lla. Itse asiassa pari perhetuttuamme ovat jo korvanneet oman tulisijansa Uunisepiltä ostetulla.  Mitä esimerkin voimaa!

Joka päivä tunnen kesän lähestyvän. Tuntuu että kaikilla on koko ajan enemmän tehtävää: kesäharrastuksia, kokeita, auton ja veneen valmistelua kesää varten. Kesä varmasti tulee muuttamaan kotiamme ja ajanviettoamme siellä, mutta olen varma, että sadepäivinä istumme silti koko perheen voimin takan ääressä kaakaomukeinemme.